Tartalommarketing

A Wiki wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Wikiadmin (vitalap | szerkesztései) 2015. szeptember 4., 12:59-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A tartalommarketing olyan stratégiai marketingszemlélet, amely során értékes és releváns tartalmakat hozunk létre és terjesztünk azért, hogy egy pontosan körülhatárolt közönség figyelmét felkeltsük és megtartsuk, és mindezzel nyereséges ügyfélinterakciókat érjünk el.

Története

The Furrow - az első céges magazin

A modern tartalommarketing egyik legkorábbi képviselője a John Deere mezőgazdasági gépeket gyártó válallat 1895-ben alapított céges magazinja, a The Furrow volt. A magazin gyorsan nagy népszerűségre tett szert a fogyasztók körében, 1912-ben- a magazin csúcspontján - négymillióan olvasták. Jelenleg 1,5 milliós példányszámban adják ki 40 országban, 12 nyelven.

A vállalat már eleve azzal a céllal hozta létre a kiadványt, hogy vásárlókat szerezzen a segítségével. A The Furrow kezdettől fogva elsősorban edukációs célú írásokat közölt, amelyek azzal foglalkoztak, hogy a célközönség - farmerek - hogyan lehetnek sikeresebbek.

A magazinnak napjainkban már online változata, Facebook-oldala és Twitter-csatornája is van, még mindig kiadják azonban print formában is.